Krachtig sensitief!


Voor wie:

Voor alle tieners van 12-16 die meer willen weten over hooggevoeligheid. Het kan zijn dat je je op school niet prettig voelt of dat je erg vaak moe bent. Soms voel je je zo anders dan je leeftijdgenoten, je wilt bijvoorbeeld graag diepgaande gesprekken voeren, maar vindt hierin geen aansluiting. Ook kan het zijn dat je snel boos bent of weinig energie hebt om leuke dingen te ondernemen.

Wat gaan we doen?

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek: in dit gesprek kunnen we kijken of jij je op je gemak voelt en of ik de aangewezen persoon ben voor begeleiding. 

Voordat de cursus van start gaat heb ik een sessie met jouw ouder(s). Omdat jij niet op jezelf staat maar een onderdeel bent van het gezinssysteem, is het belangrijk om voor een daadwerkelijke verandering het geheel in beeld te brengen. We onderzoeken het probleem meestal aan de hand van een tafelopstelling. We zoomen uit, waardoor het mogelijk is om naar de diepere laag te kijken. Door van een afstand te kijken; kunnen jij en je ouder(s) voelen, zien en ervaren wat er op dit moment wellicht nog niet zichtbaar is. 

Daarna kunnen we starten met  de cursus en wordt er in ongeveer 7 sessies gewerkt aan de kwaliteiten en valkuilen die sensitieve, prikkelgevoelige tieners hebben. Het is een lichaamsgerichte en cognitieve training waarin gewerkt wordt met herkenbare verhalen, ademhalingsoefeningen, opdrachten, vraagkaarten, ontspanningsoefeningen, visualisatieoefeningen en gesprekjes. Je krijgt een werkboek mee die je thuis nogmaals erbij kan pakken. Zo kunnen alle gezinsleden het geleerde in de praktijk brengen. 

Verder leer je...

Wat hoogsensitiviteit precies inhoudt;
Wat de effecten van deze eigenschap zijn op jou, op school, thuis en met je vrienden;
Onderscheid maken tussen je eigen gevoelens en die van anderen;
Minder lasten ervaren van prikkels van buitenaf;
Jouw eigen kern versterken, van binnenuit begrenzen;
Hoe je effectief kan communiceren;

 Doel:

Het doel van dit traject kan voor iedereen anders zijn. Het hoofddoel is dat jij lekker in je vel zit en ontdekt waar jouw talenten liggen!