Ademcoaching

Inhoud
Ieder mens ademt, het is het meest natuurlijke en onbewuste proces in ons leven.  Net als ons lichaam is de adem sterk verbonden met onze gevoelswereld en ons gevoel van welbevinden. Zuurstof is letterlijk de brandstof voor ons lichaam, per dag ademen we ongeveer 20.000 keer in en uit om de benodigde zuurstof binnen te krijgen. Tijdens ons leven maken we van alles mee, en onze adem reageert direct hierop.
Als je schrikt dan houd je je adem in, je ademt hoog en snel, bent alert, wat moet er gebeuren! In ontspanning is de ademhaling rustig en diep. Gebeurtenissen die ons nu overkomen en die veel lijken op die van vroeger, kunnen overdreven gevoelens van angst, boosheid of verdriet oproepen zonder dat we weten waarom. Ook lichamelijke klachten kunnen zich manifesteren. Door de verschillende ervaringen in de loop van de tijd, heb je je eigen ademhaling aangeleerd. Het vasthouden van je adem kost veel energie, het onderdrukt vrije emoties en gevoelens.


Werkwijze
Ik volg jouw energiestroom en zal indien nodig het proces en gewaarwordingen versterken door je aan te moedigen, aanwijzingen te geven of gericht lichaamswerk toe te passen.

Mogelijkheden
Je wordt je bewust van je adempatroon en leert dit patroon te doorbreken. In een ademsessie wordt de adem verruimd, waardoor je letterijk onverwerkte emoties kunt verwerken en loslaten. Je voegt meer zuurstof, meer energie toe aan je lichaamssysteem waardoor de energiedoorstroom wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden opgeruimd. Je komt meer in contact met je levenskracht. Met wie jij bent in de kern.